-->

tiistai 19. kesäkuuta 2012

Ärsyttävä multitalentti

Se on sitten ärsyttävää kun jotkut osaa.
Etenkin se kun jotkut osaa kaikkea.

Tytön kanssa ollaan lanseerattu termi "Ärsyttävä multitalentti".

Oltiin torilla katsomassa monikulttuurista soitantaa, bändin yhtenä jäsenenä oli perhetuttujen naapurin poika.
Ensin se soitti syntikkaa, erittäin vapautuneesti ja rennosti. Sitten se soitti bassoa. Ja sitten poikkihuilua.
Ärsyttävä multitalentti.


Aina välillä kohtaa ihmisiä, jotka kuuluu Ärsyttävä multitalentti -kategoriaan.
Mä en tietenkään enää muista, kenelle kaikille ollaan tuo arvonimi annettu, mutta viime aikoina ainakin PMMP:n Paulalle: laulaa, soittaa viulua, netin mukaan kai myös pianoa, pystyi levynjulkkarikeikalla paukuttamaan patarumpua tahdissa (ja lauloi samalla) ja on opiskellut Sibelius-akatemiassa ja lehdessä oli juttu, jossa hänellä oli pieniä viuluoppilaita. Lisäksi Paula sanoittaa ja opiskelee nyt dramaturgiksi ja on näytellytkin. Ja on yksityiselämässäkin osannut jotain tehdä oikein kun miehenä on Lauri Ylönen.
Ärsyttävä multitalentti.

Myös Jori Sjöroos on Ärsyttävä multitalentti, osaa ilmeisesti soittaa melkeinpä mitä vaan ja laulaa kivasti ja puheäänikin oli varsin kaunis, miehekäs.
Ärsyttävä multitalentti ja vielä kauniilla äänellä siunattu.

Se on hämmästyttävää, miten voi olla olemassa ihmisiä, jotka osaa kaikkea mihin vaan ryhtyvät.
Täytyy sanoa, että mun tytössäkin on ärsyttävän multitalentin piirteitä, koska se oppii kaikki biisit pianolla ulkoa periaatteessa heti.

Mä en osaa mitään. Paitsi vittuilla (todettiin juuri yhden kaverin kanssa, että sekin on taitolaji) ja kutoa villasukkia. Ja lasten mukaan myös paistaa hyviä lettuja.
Täytyy kysyä, jos tyttö muistaisi, ketkä muut on ärsyttäviä multitalentteja. Täydennän listaa jos muistuu.


(Ärsyttävä multitalentti = Joku, joka on niin taitava, että sitä voi hiukan kadehtia?)Edit. 21.6 Bongattu uusi ärsyttävä multitalentti. Eija Kantolan Omega-bändissä Ville Hovi, joka soitti oboe:a, huilua, bongorumpuja ja saksofonia.
1 kommentti:

  1. Jos ärsyttävä multitalentti onkin vaan ihminen joka viitsii käyttää lahjojaan (lahjakkuuttaan) ja siten kehittää niitä. Ainakin perhetutun naapurinpoikien isoisä teki niin ja kehittyi kansainvälisesti palkituksi talentiksi. Vielä yli kuusikymppisenä hän kuitenkin harrasti muutakin kuin tätä varsinaista osaamisaluettaan ja sitäpaitsi: ei ollut yhtään ärsyttävä vaan suhtautui tavaalliseen ihmiseenkin kuin ihmiseen eli tasavertaisesti. Aina kun hetkenkin juttelin hänen kanssaan tunsin,että olin oppinut jotakin ilman että minua oli mestaroitu ja sitä paitsi olin saanut pitkäksi aikaa iloa. Niin että kiittäkää näitä "ärsyttäviä multitalentteja" kun isoisää ei enää voi.

    VastaaPoista