-->

tiistai 30. elokuuta 2016

Luettu: Outi Pakkanen / Muistivirhe

Olen aiemmin lukenut yhden Outi Pakkasen kirjan, ja vaikka en mikään suuri dekkareiden ystävä olekaan, Outi Pakkanen on "erilainen", joten otin Muistivirheen viime viikolla kirjatapahtumasta.
Pakkasen kirja sijoittuu Helsinkiin ja on ihan kiva kun ainakin jonkin verran tunnistaa kirjassa mainittuja katuja ja paikkoja.

Kirja sijoittuu tammikuuhun, yhdeksän päivän ajanjaksoon erään perheen / suvun tarinassa. Suvun salaisuudet paljastuvat vähitellen.
Lopussa on pieni aukko, jonka myötä ajattelen, että kirjassa on virhe, lähinnä aikataulullinen sellainen.

Kirjan vyyhti alkaa purkautua kun Saksassa asuva Tuuli tulee Helsinkiin tapaamaan sukulaisiaan; kaksoissiskoaan Meriä, äitiään Ellaa, siskontytärtään Ringaa ja myöskin Ringan isää, Visaa. Tarinassa kuljetetaan mukana myös Tuulin edesmennyttä miestä, Stefania.

Tuuli ja Meri ovat identtiset kaksoset, mutta Tuuli on tyylikäs ja elinvoimainen, Meri taas arkinen ja "harmaa". Meri on tehnyt uraa juristina, mutta nyt ura on katkennut henkilökohtaisten ongelmien vuoksi. Tuuli taas ei ole opiskellut käytännössä lainkaan, vaan on nauttinut rikkaan miehen mahdollistamasta elintasosta Saksassa.

Menneisyydessä on asioita, jotka ovat synnyttäneet kateutta ja riitaisuutta siskosten välillä.


*****
Osan kirjan lopusta pystyi aavistamaan, ei kaikkea kuitenkaan, mutta tarkkaan lukiessa oli havaittavissa muutamia sinne tänne siroteltuja vihjeitä loppuratkaisusta.

Sivuja on 317.


"Meri vilkaisi peiliin. Hiukset roikkuivat paksuina mutta kiillottomina. Aamulla hän oli aikonut pestä ja föönata tukan, mutta ikävä kyllä se oli jäänyt aikomukseksi. Miksi minä itseäni varten mitään tekisin? hän oli kysellyt peilikuvaltaan."

***

" - Toisaalta se ei varmaan haluakaan tietää. Se on semmoinen ikuinen rauhanrakentaja, haluaa olla sovussa sekä itsensä että koko maailman kanssa. Jos tulee huolia, se kääntää kylkeä ja jatkaa unia."Ei kommentteja:

Lähetä kommentti