-->

perjantai 7. heinäkuuta 2017

Vanhoja juttuja...

Olin joskus ihminen, joka ajatteli, että kun vaan rakastaa niin toisen voi parantaa vaikka riippuvuuksista.
En tiedä ajattelenko enää niin tai ajattelenko tuosta asiasta enää mitään.
Mutta sen tiedän, että aiemmilla kokemuksilla on ollut vaikutusta omiin ajatuksiini ja ensisijaisesti siihen miten uskallan luottaa.

Eipä sillä rakkaudella voinut toista parantaa ja tänään mietin onko riippuvuuksista kärsinyt henkilö puolestaan edes rakastanut oikeasti. Toisaalta kun mietin tapahtuneita asioita, voin todeta, että jonkinlainen arvostus kuitenkin on ollut, koska vaikka kotonakin tapahtui pahoja asioita, niitä kaikkein pahimpia ei koskaan tapahtunut siellä.

Miksi näitä asioita mietitään nyt.

Siksi että olen kohdannut paljon vastarintaa aikuisen lapsen taholta ja jotenkin siitä kaikesta kapinasta tulee sellainen olo, että tietääkö hän ollenkaan mitä kaikkea sitten kuitenkin kävin läpi ja mistä kaikesta hän ei ole tiennyt.
Tavallaan on kohtuutonta, että se, joka edesauttoi ns. loppuunpalamistani, ei saa osakseen mitään syyttäviä sanoja. Ei saa, koska ei ole ollut paikalla reilusti yli kymmeneen vuoteen.
Aiemmin se olisi sentään ollut mahdollista, mutta nyt konkreettisestikin mahdotonta.

Ei varmaan olisi pitänyt, mutta tein aikuiselle lapselle listan, jossa on pahimpia hänen isänsä tekemiä asioita, pahimpia jotka muistan.

Listassa on huumepiireissä oleskelu lapsen tärkeän juhlan aikoihin, pettäminen ja kaikki se paska mitä noista toilailuista voi seurata, hepatiittivaara oli olemassa, mutta ei sitten kuitenkaan sitä saanut.
Päätyminen psykiatriseen sairaalaan.
Ja terveyskeskuksen katkolle.
Ja vieroitukseen, joka jäi kesken.
Toinen pettäminen.
Viestejä joltain naiselta, jonka luokse toiselle puolelle Suomea oli lähdössä, tosin ei kertonut sille naiselle, että rahaa ei ole. Eikä sitä, että on pienen lapsen isä.
Eikä tosiaan ole tietoa paljonko on pettämisiä, joista en saanut tietää.
Putkasta olen joskus mennyt vastaan.
Nuoruudessa ongelmia sosiaalitoimen kanssa.
Huume-erän kuljettaminen jonnekin, en onneksi tiedä tarkemmin.
Maksamattomista sakoista tullut muuntorangaistusmääräys, oli sitä mieltä, että vankilaan ei mene, mutta ei ollut rahaa maksaa sakkoja itse. Sakot maksettiin, mutta takaisin hän ei sitä rahaa koskaan maksanut.

Sitten on kuitenkin vielä asioita, joita en muistanut kun listaa tein.
Kuten yöpyminen naispuolisen kurssikaverin luona.
Tai se kun naapuritalon poika tuli mainitsemaan jotain epämääräistä ja myöhemmin selvisi, että taisi puhua yliannostuksesta.
Ja muutama muu juttu.

Tapasin kerran teiniajoilta tutun henkilön, joka sanoi, että ei halua puhua minulle, koska on kuullut minun olevan narkkari. Käytiin keskustelu, jossa totesin, että se, mitä joku ihminen minun lähelläni tekee ei määritä minua eikä tarkoita sitä, että itse tekisin sellaisia asioita. Enkä ole tehnytkään.
En ollut ennen tuota keskustelua edes ajatellut, että voisin itse tulla leimatuksi toisen henkilön tekemisten kautta. Hetki tuli mietittyä miten iso leima otsassani on, mutta toisaalta, tuo oli ensimmäinen ja viimeinen kerta kun tuollaista kuulin.
Ja tosiaan, tästä kaikesta on reilut 10 v aikaa.

* Mutta miten tämä liittyy siihen ihmiseen, jota koskevan historian ajattelin täällä käydä loppuun, vaikka en vielä tiedäkään onko se hyvä vai huono idea.
No, mahtaako hänkään tietää mitä kaikkea on tapahtunut. Tai onko sillä enää edes väliä.
Ehkä olisi jos aikaa voisi kääntää taaksepäin ja hän voisi täältä lukea nämä asiat ja ymmärtää jotain ehkä paremmin.

* Miten nämä henkilöt liittyvät toisiinsa...
*todella vaikea muodostaa järkevää lausetta*
Se henkilö, johon liittyviä asioita täällä nyt puran ja jolle olisi pitänyt osata muutama vuosi sitten kertoa asioita avoimesti, saattaa olla viimeinen tuttu, joka näki lapsen isän elossa.
Ja tiedän, että lapsen isä on pyytänyt tuota ihmistä joskus pitämään minusta huolta...
...koska tiesi, että tykkäsin siitä ihmisestä ja tiesi myös sen, että hänestä itsestään ei ole perheestään huolehtimaan.

Sekavaa, todella sekavaa ja ehkä vaikeasti ymmärrettävää. Mutta ymmärrettävää sille, joka nämä asiat tietää.
Yritän seuraavalla kerralla jäsennellä tarkemmin, nyt vaan pikainen oikoluku, kyyneleet pois poskilta ja julkaise-napin painaminen.

Päässä soi: "Itseäni syyttää tästä saan"
Mutta tänään kohtasin kauppareissulla tuntemattoman henkilön, joka sanoi, että kannattaa suunnata energia asioihin, joihin voi vaikuttaa.
En kyllä tällä hetkellä edes tiedä mihin voin vaikuttaa...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti